steak-with-chimichurri-sauce

Телешки пържоли със зелен сос

06 февруари 2019

Необходими продукти:
телешко месо – 1/2 кг
прясно мляко – 500 мл
сол – 1 ч.л.
черен пипер – 1/2 ч.л.

За соса:
зелен лук – 1/2 вр.
магданоз – 1/2 вр. нарязан
зелени подправки – на вкус
чесън – 2 скилидки нарязан
зехтин
сол – щипка
черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете месото на пържоли. Начукайте и изтънете добре всяка от тях, нека да е с дебелина около сантиметър и половина и ги сложете в тавичка. Подредете ги в тавичка, сипете отгоре прясното мляко така че да ги покрие и приберете в хладилника да се маринова за 12 часа. Маринованите пържоли отцедете и избършете внимателно с кухненска хартия, поръсете с черен пипер, но не ги солете! Солта ще изтегли соковете на месото и при печене то ще се стегне. Оставете месото в чиния на стайна температура за 30 минути. Нагрейте тиган, трябва да е много добре нагорещен, сложете пържолите и гответе минута от едната страна, обърнете от другата и гответе още една минута. Така на висока температура ще се запечата месото и соковете ще останат в него, след което намалете температурата и запечете за още по две минути от двете страни. Готовите пържоли поставете в съд и захлупете с капак отгоре да се задушат. В същия тиган сипете зехтин. Нарежете много на ситно лука и чесъна и запържете за кратко. Залейте с малко вода, добавете магданоза (без стъбла) и зелените подправки и оставете да къкри за около минута. В чиния се поставя пържола и се полива с две-три супени лъжици от соса.

Снимка: Jessicagavin.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)