19576179_669910986541387_2040518985_n

Свинско роле от долината Вахау

29 юли 2017

Определено свинското месо е типично за австрийската и немска кухня. То се приготвя по много различни начини, но днес сме в красивата долина по поречието на река Дунав – Вахау и ще ви представим едно роле с типичните вкусове от района. Красивото поречие в района между селищата Мелк и Кремс, известно като долината Вахау е една истинска експозиция на открито и е обявен за паметник на световното културно – историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО. Митове, легенди, приказна природа, замъци и манастири, кокетни селища и вино, свързани в единно цяло от река Дунав.

Долината Вахау, Австрия

Долината Вахау, Австрия

Още по темата: Вахау – песен за Нибелунгите, Дунав и хубавото вино! /Част 1/

Необходими продукти: 
свинско филе
ориз,
гъби пачи крак
сол, барбукю суха подправка, див лук, лук

Свинското филе завийте на малко руло и го запечатайте на тиган, като първоначално го обръщате на слаб огън, а после – на по-силен, за да се запечата и да получи хрупкава коричка. Нарежете на шайби в чинията, в която ще сервирате ястието.

Още по темата: Омлет от пачи крак от долината Вахау

19622648_669911016541384_942355726_n

Пригответе барбекю сос с готова суха подправка и част от мазнината от тигана. Не я сгъстявайте с брашно, за да е по-течна.  Приготвянето на ризотото е ясно – задушете лук в масло и прибавете пачия крак. Накрая ориза и подправките и оставете да се свари. Дивият лук нарежете на ситно и добавете накрая.

19553228_669911056541380_1604572572_n
Когато си във Вахау, всяко ястие задължително е гарнирано с чаша студено бяло вино от многобройните лозя в района. Ние си избираме Ризлинг Смарагд от избата JAMEK – една от най-добрите по поречиет она Дунав!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)