Телешко задушено по белгийски

Телешко задушено по белгийски

19 март 2015

Необходими продукти:
500 гр. телешко
2 глави лук
3 дафинови листа
75 гр. масло
500 ml говежди бульон
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета. Лукът се нарязва на шайби. В дълбок тиган месото се запържва в маслото до златистокафяво. По време на пърженето се подправя с черния пипер и солта. Добавя се бульонът и вода, така че да покрият месото. Прибавят се и дафиновите листа, и лукът. Оставя се да заври, след което се намалява и се оставя да ври на слаб огън около 3 часа. Готово е, когато месото почти се разпада. Опитва се и ако е необходимо се добавят още сол и пипер. Сервира се с пържени картофи.

снимка: natuerlichlecker.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)