0bae1b2f0205503b5ae0a0cf1ef5d79d

Телешко задушено по френски

23 февруари 2018

Необходими продукти:

1 и ½ кг телешко на кубчета
¼ чаша брашно
2 супени лъжици олио
2 консерви домати на кубчета
1 кубче телешки бульон
4 моркова на едро
2 картофа на четвъртини
¾ чаена лъжичка мащерка
2 супени лъжици дижонска горчица
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:

Оваляйте месото в брашното. Нека полепне равномерно. В голяма тенджера загрейте мазнината. Запържете месото до златисто кафяво. Подправете със сол и черен пипер. 

Добавете нарязаните домати, бульона, морковите, картофите и мащерката. Нека кипне. След това намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри за 1 час, докато месото омекне напълно. 

Разбъркайте с горчицата, докато е горещо и сервирайте.



Снимка: iStock


 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)