15033587_563932880472532_1224056042_n

Телешко задушено с трюфел и клонка чери

17 ноември 2016

Телешкото месо е много подходящо за приготвяне в тенджера под налягане. Когато към него се добавят ценни подправки и подходящи зеленчуци  - резултатът е прекрасен. Вижте днешното ни предложение как да си приготвите телешко задушено с трюфел и клонка чери:

Необходими продукти:
1 кг телешко месо, нарязано на дребно
100 г мазнина
3 глави лук
300 г домати
5-6 скилидки чесън
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
1 ч.л.червен пипер
кимион
сол

За гарнитура:
картофи
мляко
трюфелна сол, трюфелно олио
чери домати

15050410_563932877139199_274644658_n

Всички изброени продукти в първата част в добавка с малко вода и червено вино се поставят в тенджера под налягане. Време за приготвяне – поне 3 часа. Когато извадите ароматната смес от тенджерата – отцедете от соса, разкъсайте допълнително телешкото месо, нарежете лука, махнете дафиновия лист и формовайте в чиния.

Картофеното пюре спокойно може да се нарече гарнитура „класика в жанра“  за телешко месо. Ето – и в тази рецепта е така. Картофите се сваряват обелени, отцеждат се от водата, добавя се млякото и маслото и се пасира. В допълнение добавете ценния трюфелен аромат – или олио с трюфел или трюфелен прах.
Чери доматите се опичат на плоча, заедно с клонката. Красиво е!
Телешко месо с аромат на трюфел и…червено вино, разбира се!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)