0b199c044b9108f87d185ad7d9702b01

Телешко печено със зеленчуци

20 февруари 2018

Телешкото месо е деликатес, който се харесва на мнозина. Богато е на витамини от група В, цинк, селен, желязо, фосфор и други важни за организма микроелементи.  Ястията с телешко са вкусни и уханни. Това месо направо се топи в устата и радва всички сетива.

Необходими продукти:

600 г телешко филе
2 глави кромид лук
2 моркова
сол и пипер на вкус
1 чаша вода
150 г масло
3 стръка пресен магданоз или 3 щипки сушен
1 стрък пресен джоджен или 1 щипка сушен

Начин на пригoтвяне:

Измийте добре месото. Посолете го от всички страни и го поставете в тава за печене. Обелете лука и го нарежете на ситно. Морковите се нарязват на кръгчета. Зеленчуците се нареждат около месото.
Подготвените продукти в тавата се заливат с гореща вода. Добавя се маслото.
Печете в предварително загрята фурна на средна температура. От време на време обръщайте месото, за да не загаря. Ако се налага поливайте го с водата от тавата, за да стане максимално крехко.
Малко преди да е готово поръсете с подправките и запечете за още няколко минути.
Сервирайте месото нарязано на слайсове.



Снимка: Thinkstock


 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)