
Необходими продукти:
4 бр. телешки филета
2 – 3 глави лук
200 ml телешки бульон
50 гр. масло
3 – 4 с. л. брашно
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Филетата внимателно се начукват и се посоляват, и пиперосват. Месото се овалва само от едната страна в брашното и се слага с тази страна надолу да се пържи в тиган със силно нагрято олио. Пържи се 5-6 мин., след което се обръща от другата страна. Изважда се преди да е напълно готово и се оставя настрани. Лукът се нарязва тънко „жулиен“, овалва се в брашно и се пържи докато стане златист и хрупкав в мазнината останала от филетата, като при нужда се добавя още олио. В друг дълбок съд се слага маслото и след като се разтопи и нагрее се добавя 1 с. л. брашно. Добавя се и бульонът и като заври се добавя месото. Готви се още 5-7 мин. Филетата се сервират в чинии, поляти с получения сос и поръсени с препържения лук. Гъстотата на соса преди това може леко да се коригира или с брашно, или с вода. Гарнитурата е обикновено или пържени картофи, или картофена салата. Предлага се и горчица.
снимка: binekocht.at
Още по темата
-
Печена тиква с канела
In TASTEТиквата е едно от най-характерните и вкусни плодове на природата за сезона. Тя може да ...
-
Трите най-консумирани варива и ползите от тях
In TASTEТе са много популярна храна още от древни времена. Нашите предци са засаждали и са ...
-
Салата с варени картофи и цветя
In TASTEФенове ли сте на картофената салата? Тогава вижте една много изискана рецепта с вариация по ...
-
Пилешка супа по гръцки
In TASTEНеобходими продукти: За соса: сокът на един лимон 3 яйца 250 ml зеленчуков бульон черен ...
Остави своя коментар през Facebook