IMG_7112

Телешко печено с лук по австрийски

14 април 2015

Необходими продукти:
4 бр. телешки филета
2 – 3 глави лук
200 ml телешки бульон
50 гр. масло
3 – 4 с. л. брашно
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Филетата внимателно се начукват и се посоляват, и пиперосват. Месото се овалва само от едната страна в брашното и се слага с тази страна надолу да се пържи в тиган със силно нагрято олио. Пържи се 5-6 мин., след което се обръща от другата страна. Изважда се преди да е напълно готово и се оставя настрани. Лукът се нарязва тънко „жулиен“, овалва се в брашно и се пържи докато стане златист и хрупкав в мазнината останала от филетата, като при нужда се добавя още олио. В друг дълбок съд се слага маслото и след като се разтопи и нагрее се добавя 1 с. л. брашно. Добавя се и бульонът и като заври се добавя месото. Готви се още 5-7 мин. Филетата се сервират в чинии, поляти с получения сос и поръсени с препържения лук. Гъстотата на соса преди това може леко да се коригира или с брашно, или с вода. Гарнитурата е обикновено или пържени картофи, или картофена салата. Предлага се и горчица.

снимка: binekocht.at

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)