22365668_710912402441245_1684296761767814058_n

Телешко по тайландски с чили

26 ноември 2017

Тайландската кухня определено печели симпатизанти сред ценителите на хубавата храна и това не е случайно – свежи продукти, здвавословно готвене, бърза топлинна обработка, екзотични и богати вкусове.

Днес ви представяме една много вкусна рецепта за ястие с телешко, което може сда бъде с еднакъм успех и предястие и основно ястие.
Необходими продукти:
телешко филе
салата айсберг
репички
настъргани моркови
чери домати
краставица
червен лук
за дресинг -  сок от лимон, джинджифил, олио, чили 

23032779_719544184911400_1660990084330406240_n

Телешкото месо се нарязва на тънки ленти и се запича на плоча. Вземете голяма купа и в нея накъсайте айсберга, нарежете репичките, чери доматите, краставиците, лука и настърганите моркови. В шейкър поставете съставките на дресинга и нарязаните на тънки ленти люти чушки. Джиндърът е рендосан почти на паста. Разбъркайте добре. Към зеленчуковия микс прибавете запечените телешки парчета, а след това залейте с дресинга. Разбъркайте много добре.

Сервирайте с мента. Вкусно е! А тези от вас, които не обичат люто, спокойно може да елиминирате чили чушките.
Бяло, червено вино или джиндър лимонада – всяко питие е подходящо за това чудесно и свежо ястие.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)