77994532cc98c5d7eb7cab9dfb6cc40e

Телешко „Уелингтън“

24 февруари 2018

Необходими продукти:
1 кг телешко бонфиле

1 кг готово тесто
300 г гъби
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 жълтък
50 мл олио
50 г масло
1 щипка сол
1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоза. В дълбок и широк тиган загрейте заедно олиото и маслото, докато се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.
В същата мазнина запържете и останалата плънка плюс подправките. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, а накрая върху нея разположете месото без да го режете. Завийте добре тестото. Намажете с жълтъка. Печете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

снимка: iStock



Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)