братя Куаши и африканеца Амеди Кулибали

Терористите са мъртви – и братя Куаши и африканеца Амеди Кулибали

09 януари 2015

След като цял ден се затяга кризата с терористите във Франция, преди минути френските служби атакуваха и двете места – и Париж, където е кеш маркет със заложници, окупирани от африканец и окупиралите се братя в Дамартин. Според Les Echos ДВАМАТА БРАТЯ ТЕРОРИСТИ КУАШИ СА МЪРТВИ. 
Същата е съдбата и на африканеца похитител в маркета – ТОЙ СЪЩО Е УБИТ!
Заложника, взет от двамата братя е освободен жив, но за съжаление с четирима от заложниците в супермаркета не е същото – те са в критично състояние и няма все още официална информация за тях.

1081802_dammartin-les-freres-kouachi-tues-selon-lafp-lotage-indemne-web-tete-0204068559065_660x352p

Да припомним, че от вчера френската полиция е заобиколила сграда в северната част на Париж, където двамата ислямистки екстремисти, заподозрени за нападението Charlie Hebdo са взели заложници. В телевизионно изявление, министърът на вътрешните работи Бернар Cazeneuve потвърди, че мъжете, коити се издирват днес са тези, издирвани за нападението Charlie Hebdo. Бернар Cazeneuve заяви, че те ще бъдат „неутрализирани“.
Международните медии съобщават, че барикадиралите се нападатели в малка печатна фабрика в Дамартин, на 40км от Париж, която веднага е заобиколена от полицията са заявили, че са готови да умрат като мъченици. В петък, преди да отпътуват за Дамартин, те открадват кола в град Монтани, Sainte-Félicité. Собственик на колата ги разпознава като основните заподозрени братя. По-рано днес се съобщава и за произведени изстрели по време на преследване с коли с висока скорост.
Отделно от това, в Париж, въоръжен мъж взе заложници в кеш супермаркет, като имаше съобщения за множество наранявания. Изглежда, че между двата удара има връзка. Това е съобщил пред информационна агенция на Франция АФП полицейски източник. Според съобщенията се смята, че стрелецът, застрелял и убил полицай в Париж в четвъртък в района на Порт дьо Венсен е едно и също лице с лицето взело пет заложници в момента. Напрежението днес ескалира, след като се разбра, че африканецът се казва Амеди Кулибали, въоръжен с автомат Калашников и държи 6 заложници.
В атаката Charlie Hebdo, 12 души бяха убити и 11 ранени. По време на нападението заподозрените, двама братя, свързани с разузнаването на въоръжени ислямистки групировки, са крещели ислямистки лозунги. След престрелката са избягали с открадната кола към северната част на Париж.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)