taxi3

„Тесла“ пуска в САЩ такси без шофьор през 2020 година

11 май 2019

Поредната иновация от бъдещето обеща президентът на „Тесла“ Илон Мъск по време на онлайн презентация преди дни. Създателят на компанията разкри, че през следващата година планира да пусне на пазара в САЩ „роботакси“ без човек шофьор в него. „До две години пък ще произвеждаме автомобили без волан или педали“, допълни той.

Роботакси - такси без шофьор на Тесла

Повечето медии обаче не пропуснаха да посочат, че Мъск има навика да прави гръмки съобщения с идеята да впечатлява инвеститорите, но когато стане дума за срокове, той често се проваля в обещанията си.

В сърцевината на последното му обещание е и нов микрочип за самоуправление на превозни средства, за който той разказа по време на презентацията. По думите му произведеният от „Самсунг електроникс“ в Тексас микрочип ще бъде инсталиран във всички коли на „Тесла“ и вероятно ще даде на компанията голяма преднина пред конкурентите и ще бъде знак за огромните й инвестиции в автономното шофиране.

Роботакси - такси без шофьор на Тесла

Илън Мъск заяви и, че разходите за новия микрочип са големи, но те ще се изплатят.Презентацията онлайн бе направена два дни преди от „Тесла“ да обяви спад с една четвърт на доставките на седана „Модел 3″, който е опит на корпорацията да стане водещ производител на автомобили.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)