Технология ще позволи да се „гледа” през стените (видео)

17 юни 2018

Специалисти от Масачузетския технологичен институт разработиха технология, която ще позволи да се „види” човек даже през стените. На неговия сайт е публикувана информация за проекта под название RF-Pose, който е подготвен в помощ на хора със заболявания на опорно-двигателния апарат и с Паркинсон. В момента екипът работи с лекари, за да проучи приложенията на RF-Pose в здравеопазването.

Технологията ще позволява да се наблюдават възрастните хора и при нужда да им се оказва своевременна помощ, например при падане.

през стените

Снимка: Jason Dorfman/MIT CSAIL

Безжичната система с помощта на изкуствен интелект използва невронната мрежа, като анализира радиосигналите, отразени от тялото на човек и това позволява в динамика да се възпроизведе схематично разположение на неговите крайници. На екрана човешката фигура изглежда във вид на линии.

Според авторите на проекта, RF-Pose може също да намери приложение в нов тип видеоигри, където играчът се придвижва из къщата. Системата може да послужи и при търсене на хора по време на спасителни операции.

Наблюденията на учените показали, че RF-Pose е способна да идентифицира точно човешките фигури в 83% от времето. В експеримента са взели участие 100 човека.

Снимка: MIT CSAIL

Снимка: MIT CSAIL

Снимка: MIT CSAIL

Снимка: MIT CSAIL

превод и редакция: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)