10251015-shutterstock_269502911-650-4965d728d9-1484652592

Тиквена крем супа

04 октомври 2017

Необходими продукти:
6 чаши пилешки бульон
1 и ½ чаени лъжички сол
3 и ½ чаши прясна тиква
1 чаена лъжичка пресен магданоз
1 чаша нарязан лук
½ чаена лъжичка ситно смляна мащерка
1 скилидка чесън, млян
½ чаша готварска течна сметана
5 цели зърна черен пипер

Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на кубчета. В голяма тенджера налейте бульона. Към него прибавете тиквата, солта, лука, мащерката, чесъна и пипера. Оставете супата да заври. След това намалете огъня и оставете така за около 30 минути.
Пасирайте супата на малки партиди с помощта на пасатор или кухненски робот. Към супата добавете сметаната и разбъркайте добре.
Върнете отново на котлона, за да се загрее отново преди да сервирате.
Сервирайте супата, поръсена с щипка магданоз.
 

Снимка: © (с) Anna_Pustynnikova / shutterstock   





Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)