bunuelos_leche

Тиквени бунюелос

19 октомври 2018

Необходими продукти:
тиква – 450 г обелена
сол – 1 к.л.
захар – 1 с.л. + 1 с.л. пудра захар за поръсване
мая – 20 г жива
брашно – около 300 г. или колкото поеме
олио – за пържене

Вижте още: Предястие от тиква с чесън

Начин на приготвяне:
Сварете тиквата, нарязана на парченца, в леко подсолена вода за 25 минути. Отцедете, запазете 100-120 мл от бульона и оставете да изстине почти напълно. В него разтворете маята и захарта и покрийте с кърпа за 7-8 минути. Тиквата пасирайте на пюре и към нея пресейте брашното, и сипете шупналата мая. Разбъркайте до хомогенност. Трябва да получим меко, лепкаво и разтегливо тесто, затова добавете още брашно, ако е нужно. Покрийте с кърпа и оставете за минимум 30 минути в топло помещение. Сгорещете олиото и си пригответе чиния покрита с кухненска хартия, която да поема излишната мазнина от готовите бунюелос. С намазнени длани взимайте от мекото тесто и придавайте приблизително обла форма, с палец пробождайте в средата и правете дупчица, след което веднага пускайте в нагорещеното олио. Пържете до златисто от двете страни. Когато леко поизстинат поничките бунюелос, поръсете обилно с пудра захар.

текст: Йорданка Ковачева
снимка: lacocinadeconsu.es

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)