Готовое-фото-2

Тиквен пай по американски

13 октомври 2015

Есента е онова време от годината, в което на пазара се появява тиквата. Рецептата, която ви предлагаме днес е традиционна за Америка през сезона на падащите листа. Не се съмнявайте, че този пай ще се хареса дори и на тези, които не са големи любители на оранжевите тикви.

Необходими продукти:
400 гр пшенично брашно
250 гр масло
3 яйца
900 гр тиква
200 гр захар
200 мл сметана за разбиване
канела и ванилия
сол

Начин на приготвяне:
Вземете голяма купа и пресейте в нея брашното заедно със солта. Добавете размекнатото масло и започнете да разбърквате. След това добавете едно предварително разбито яйце. Замесете тесто и го оформете като топка. Увийте го във фолио и го оставете в хладилника за около половин час. Обелете тиквата и махнете семената й. Нарежете я на малки кубчета. Сварете ги с малко вода, след това пасирайте с блендер. Извадете тестото от хладилника и го разточете на тънък около 1 см лист. Поставете го в ниска кръгла тавичка. Запечете го за около 10-12 минути при 190 градуса. Докато го печете разбъркайте тиквеното пюре със сметаната, двете яйца, ванилията, канелата и солта. Готовата смес изсипете върху вече запечената основа. Сложете отново във фурната и печете при 180 градуса до готовност.

снимка: rinata.uz

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)