1479852149-landscape-1474061496-sophialorentiramisu

Тирамису by София Лорен

26 ноември 2016

С множество готварски книги зад гърба си, София Лорен си е осигурила репутацията на  експерт у дома и възхитителен готвач. Това е едно любопитно допълнение към имиджа й на актриса и международна секс символ. Има много рецепти с нейния почерк, но едно от най-добрите й  ястия е прочутия италиански десерт Тирамису.

Ето и рецептата на София Лорен:
Необходими продукти:
3 яйца, разделени белтъци и жълтъци
5 супени лъжици захар
6 чаени чаши маскарпоне
1 голям пакет бишкоти (около 36)
1 чаша портокалов ликьор
1 чаша еспресо кафе
2 чаени чаши горчив шоколад, настърган
1 /2 чаша неподсладен какао на прах

MTMzMjM4NzI3MjQ5MDA5MTE4-880x517

Ето и приготвянето:

Комбинирайте жълтъците и захарта в средно голяма купа и ги разбийте добре. В отделна купа разбийте белтъците, докато станат на пяна, която образува връхче.
В една трета, по-голяма купа, комбинирайте яйчен жълтък в смес с маскарпонето, след това добавете белтъците до получаване на кремообразна смес.
Подредете в подходящ съд слой бишкоти. С помощта на лъжица, поръсете половината от ликьора и половина еспресото върху бишкоти.

Покрийте бишкотите с маскарпоне сместа и настъргания шоколад. Сложете и половината плах от какаото.
Покрийте пълнежа с втори пласт от бишкоти и същата последователност – поръсете с останалия ликьор и еспресо и останалия маскарпоне крем.
Съдът се поставя в хладилник за поне 12 часа. Това е много важно! За да бъде най-добро, Тирамису се приготвя минимум 24 часа преди сервиране!
Преди сервиране поръсете с какао.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)