„Тихият ангел“ за живота на дядо Добри с премиера във вторник в НДК

18 декември 2018

Ако все още не сте запознати с личната история на един от най-интересните съвременни българи – феноменът „Дядо Добри“, то датата 18 декември трябва да е запазена за вас. Именно тогава, от 20 часа в зала 1 на НДК ще се състои премиерата на филма, посветен на живота на един изключителен човек – „Тихият ангел“.

Лентата е създаденa по идея на продуцента Уте Еренберг, копродукция е между България, Германия и САЩ, заснетa e в общо 5 държави за общо 4 години и разкрива богатата палитра от живота на Добре Добрев, както и всички събития, които са го отвели към Бог и неговата безкористна кауза.

„Предизвикателството да създадеш филм за човек като дядо Добри е голямо, защото все по-често хората говорят за добрини повече, от колкото мислят и действат за да се случат. Надяваме се да променим това, като покажем на света благородното наследство, което ни остави дядо Добри“, разкрива режисьорът Неди Джон Крос.

Дядо Добри - Тихият ангел

Освен Джан Бийзли във филма за светеца от Байлова говорят дъщеря му Богдана, Йорданка Фандъкова, покойният проф. Божидар Димитров, както и самият Цар Симеон II. В лентата ще видите още хора чиито съдби са преплетени с тази на светеца, уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри.

„Филмът няма абсолютно никаква комерсиална насоченост, той има само една единствена цел и тя е да накара хората да се замислят за истинския смисъл на живота. Ако успеем да накараме поне един човек да го направи, значи сме си свършили работата добре“, казва Неди Джон Крос и допълва: „„А дядо Добри от Байлово, беше истинско чудо, тук на земята. Надявам се и вярвам, че в най-скоро време той ще бъде канонизиран светец. Лично за мен, той и приживе беше такъв“.

Дни преди премиерата пък, продукцията, посветена на дядо Добри, бе отличена за „Най-добър документален филм“ на престижния United States Film Festival в Лос Анджелис.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)