Ти си моето куче, аз съм твоят човек

15 ноември 2016

Те са са сестри, но не по кръв, а по кауза. (е, има и един брат). Каузата е ЛЮБОВ и по-добър живот за стотици изоставени на произвола на съдбата животни. Те се казват PET SISTERS и много им се иска света (на животните)  да бъде „едно хубаво място“. За това кръщават така и мястото, което превръщат в спасителен център за изгубените съдби, които ще поемат по пътя към своя нов живот.

Но кои са PET SISTERS? И какво разказват за себе си  Катя, Диана, Даниела, Нели и (братът) Ники и организацията им, родена  през пролетта на 2015 година с усилията на малка група съмишленици с различни професии и интереси, но с обща кауза – спасяване на бездомни животни?

Pet Sisters

„Обединихме се в неправителствена организация, за да можем да бъдем по-ефективни заедно и само за една година успяхме да създадем и оборудваме собствен спасителен център, в който в момента се грижим за близо 45 кучета. Всеки едни от нас е и приемен стопанин – в домовете си отглеждаме кучета и котки с по-специални нужди. Опитваме се да помагаме на максимално много бездомни животни, но най-вече спасяваме такива, които не биха оцелели на улицата – бебета и техните майки, болни, възрастни, малтретирани животни.

След като бъдат излекувани, ваксинирани, кастрирани и социализирани ги предлагаме за осиновяване – в България или чужбина. За съжаление все още не много хора в България осиновяват безпородни животни или такива с по-специални нужди, затова си сътрудничим с няколко организации в чужбина – Австрия, Германия, Холандия, Англия. Чрез тях сме намерили нови стопани на повече от 100 кучета само за една година.

Pet Sisters

Вярваме, че за всяко куче има човек и нашата задача е да го открием, без значение от усилията, които трябва да положим. Важна част от нашата работа е свързана и с промените на нагласите на обществото като цяло – популяризиране на кастрацията, като единствен доказан начин за намаляване на популацията от бездомни, намаляване на насилието и нехуманното отношение спрямо животнте, стимулиране на осиновяванията спрямо купуването на животни от зооборси и нерегламентирани развъдници, разяснителни кампании относно ползите от съвместното съжителство на деца и животни.

За да отбележат 1 година от своето създаване Pet Sisters събраха популярни личности (сред които актрисата Силвия Лулчева, Николай Дойнов, общинския съветник Марта Георгиева и др.), осиновители и съмишленици на каузата на откриването на благотворителна фотографска изложба, чиито основни герои са кучетата от спасителния им център. Изложбата включваща 29 портрета на кучета, заснети от фотографите Евелина Несторова от PhotoOfYou и Мария Съботинова, е под надслов “Аз съм твоето куче, ти си моят човек. 1 година Pet Sisters –100 спасени живота”.

Pet Sisters

In Life TV и кокера Бекс също бяхме там и също усетихме усмивките на косматите модели от красивите фотографии по стените на галерия 2.0.

репортери: Калина Станева и Кокера Бекс
оператор: Венелин Бакалов
постпродукция: Деян Дяков

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)