Това, което не знаем за течностите

Това, което не знаем за течностите

01 октомври 2014

Светът е оцелял, защото е пил вода. Това е една от максимите, които са особено актуални напоследък. Всяка една известна диета съдържа в себе си думата „течности”- без значение под каква форма, те са особено важни за организма- защото го подържат млад и свеж. Затова ние събрахме някои истини за течностите, които трябва да знаете. И развенчахме някои заблуди.

Не трябва да пием вода само когато сме жадни!
Една от най-известните заблуди е, че човек пие вода само когато е жаден. Това е абсолютно грешно. Трябва да пием всякакви течности, още преди да усетим жаждата. Ако вече сме жадни, това означава, че се намираме в степен на дехидратация. За да се избегне това специалистите съветват да се пие по една чаша вода на всеки час. Не е препоръчително да се изпиват много течности на веднъж, защото това само натоварва организма.

Пийте топла, а не студена вода!
Aко попитате организма си какво предпочита и какво би избрал – той със сигурност ще избере топлата, пред горещата или студената вода, защото тя е по-близка то телесната температура на човека. Дори според китайската медицина е препоръчително да изпиете чаша топла вода сутрин, когато се събудите. По този начин се пречиствате от всички вредни химикали, които организмът ви е натрупал през нощта.

Ако задържате вода, не трябва да намалявате нейния прием!
Това че задържате вода, не трябва да е причината, поради която да спирате да приемате ново количество течности. Напротив, когато организмът усети липсата на вода, той започва да складира течност, което води до оток и възпаления. Отново най-доброто решение на проблема е да поемате по малко вода, но често.

Има разлика между черен, зелен и билков чай!
Много хора смятат, че няма никаква разлика между трите познати вида чай. Това не e така. От тях единствено билковият е този, който може да се приема в неограничено количество и по всяко време (но е препоръчително да сме се консултирали със специалист преди това). Хубаво е да пием по една чаша черен чай на ден, обикновено сутрин, но не по време на закуска. Повече би ни направило нервни и избухливи. Зеленият чай може да се приема до три пъти на ден. След храненe

текст: Костадин Костов
снимка: wallpaperscraft.com.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)