децата

„Толкова секси, толкова рано” – как да защитим децата си

16 февруари 2018

Миналата седмица излезе от печат книгата „Толкова секси, толкова рано”, в която се разглежда въпроса как да защитим децата си в един свят, в който се акцентира на сексуалността. Новата книга е на издателство Изток-Запад. Автори са Даян Е. Левин и Джийн Килбърн. Преводът е на Детелина Иванова. Включва 224 страници.

Корицата на книгата „Толкова секси, толкова рано” (Изток-Запад, 2018)

Корицата на книгата „Толкова секси, толкова рано” (Изток-Запад, 2018)

За книгата от издателите:

Как да защитим децата си в днешния сексуализиран свят

Прашки, подплатени сутиени и предизвикателни дрехи за малки момиченца. Тениски с надпис „Магнит за мадами“ за едва проходили  момченца. Попкултурата и технологиите заливат децата ни с порой от сексуални послания, при това на все по-крехка възраст. Сексуалното съдържание присъства в телевизионни предавания, в книги, филми, видеоигри и дори в анимационни филмчета. Горещи млади попзвезди, облечени в провокативни дрехи танцуват съблазнително, докато пеят песни със сексуален подтекст. Такива продукти се рекламират агресивно на децата ни; тези звезди са пример за подражание на малките ни дъщери и обект на желание на синовете ни. Корпорациите печелят от тази обезпокоителна тенденция и без да разбират напълно какво виждат или правят, децата ни затъват във все по-големи емоционални и социални проблеми. Някои дори се впускат преждевременно в сексуални експерименти. Родителите недоумяват: Как се случи това? Какво можем да направим?

Авторите д-р Даян Е. Левин и д-р Джийн Килбърн, които са международно признати експерти съответно по ранно детско развитие и влиянието на медиите върху децата и тийнейджърите, предлагат на родителите изпитани стратегии да се противопоставят на атаката. Пълна с хитри идеи, полезни примери и истински истории на семейства с подобни проблеми, книгата ще покаже на родителите как да обсъждат деликатните теми открито и ефективно. И най-важното: ще им помогне да предпазят децата си от преждевременно съзряване и да им осигурят възможността да си бъдат просто деца.

публикацията подготви: Силвия Аризанова
снимка: rafichowdhury.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)