25073268_10155898626323374_334298028508434979_o

Томас Хемпсън в София

06 май 2018

Томас Хемпсън, най-популярният баритон в САЩ, ще изнесе концерт заедно със Софийска филхармония на 16 май в зала „България“. В програмата са включени някои от най-обичаните арии от опери, оперети и мюзикъли от Моцарт, Гуно, Верди, Лехар, Бърнстейн и др. Концертът в София ще бъде дирижиран от най-успешния български диригент Павел Балев. Звездата на Метрополитън опера е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време.

Според световната критика Хемпсън е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие. Начинът му на пеене допада както на експертите, така и на обикновения слушател. Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му – над 170 албума, сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман.

Томас Хемпсън е носител на Грами, многократно номиниран в категорията “Най-добър оперен звукозапис”, удостоен е с наградата Live Legent (Жива легенда) на Конгреса на САЩ. Признанията за талантливия баритон идват от всички краища на света, а сред тях са Орденът на изкуствата и книгата във Франция, Австрийският медал на изкуствата и науките, титлите “Камерзенгер” на Виенската опера.

Американският баритон е четирикратен носител на най-голямата награда за класическа музика “Ехо Класик” и почетен член на Кралската музикалната академия в Лондон. Концертът на Хемпсън на 14 декември в София ще е първата му изява на родна сцена, но не и първа среща с диригента Павел Балев. Той дирижира концертната програма на Томас Хемпсън на световните оперни сцени. Билети за ексклузивния концерт на Томас Хемпсън със Софийска филхармония все още са налични на касата на залата и в мрежата на Ивентим.

Концертът се осъществява в партньорство с фондация „Америка за България“.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)