Rafael Nadal Personal Appearance At Macy's Herald Square

Томи Хилфигър: Да обличаш Мелания Тръмп е чест за всеки дизайнер

24 ноември 2016

Все пак ще се намери кой да облича Мелания Тръмп… Гола, както едно време по страниците на мъжките списания, няма да остане. За щастие на новата първа дама на САЩ се оказва, че не всички дизайнери са решили да я бойкотират като Софи Тилет, която, несъгласна от резултатите на президентските избори, отказа да прави дрехи за Мелания Тръмп, и призова колегите си да направят същото.

Тук е мястото да припомним, че дизайнерката обясни своята позиция в Twitter, като публикува отворено писмо:

 Sophie Theallet - Backstage- Fall 2013 MADE Fashion Week

Марката Sophie Theallet се противопоставя на всички форми на дискриминация. Като човек, който се стреми към разнообразие и лична свобода, като човек, който уважава всеки начин  на живот, аз не искам да участвам в създаването на облекло за бъдещата първа дама на Съединените щати или по някакъв начин името ми да бъде свързано с нея, както и расизма, сексизма и ксенофобията, които са насърчавани от съпруга й в предизборната му кампания – това не е в съответствие с моите ценности. Призовавам моите колеги дизайнери да последват моя пример.

 Republican Presidential Nominee Donald Trump Holds Election Night Event In New York City

Оказа се, обаче, че не всички дизайнери подкрепят радикалните възгледи на Софи. Съвсем наскоро Томи Хилфигър сподели вижданията си относно отказа на Тилет да облича Мелания Тръмп, като не се поскъпи да направи комплименти на новата първа дама:

Мисля, че Мелания е много красива жена и да обличаш подобна жена е голяма чест за всеки дизайнер. На същото мнение съм и по отношение на дъщерята на президента – Иванка, но тя разчита на своята собствена марка дрехи. Не мисля, че ние трябва да смесваме дизайна с политически си възгледи и предпочитания. Мисля, че дизайнерите едва ли биха могли да поискат по-красиви клиентки от Иванка и Мелания.

В същото време, представители на такива американски марки като Diane von Furstenberg, Michael Kors, Dennis Basso, Carolina Herrera, Rosie Assoulin и Thakoon отказаха да коментират писмото на Софи.

The New York Ball: The 20th Anniversary Benefit For The European School Of Economics - Arrivals 2016 Time 100 Gala, Time's Most Influential People In The World - Red Carpet

Michael Kors - Front Row - Spring 2011 MBFW

2010 ACE Awards Presented By The Accessories Council - Red Carpet

Снимки: Getty Images

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)