1c

Томов: Невинен съм! Само съм наливал пари в ЦСКА

20 октомври 2015

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов категорично отхвърли нападките на „червените“ фенове, които тази неделя, по време на протеста си пред Народното събрание, издигнаха плакати с надписи: „Съд за Томов“, информира sportal.bg. Доскорошният ръководител на „Армията“ заяви пред „Тема Спорт“, че не вижда причина защо да бъде изправен пред Темида, след като единствено е наливал пари в 31-кратния шампион на България.

„Не виждам за какво мога да бъда обвиняван. Това е несериозно и аз наистина не знам за какво е издигнат плакатът. Аз единствено съм наливал пари в ЦСКА, а не съм взимал. Правил съм всичко от изключително алтруистични намерения. Наречете го идеализъм. Но просто е нечестно да се издигат такива плакати срещу мен. А и по какъв начин аз съм виновен за настоящата ситуация в ЦСКА? Клубът бе вкаран в предумишлен и ненужен фалит. Пращането във „В“ група и разпускането на силния ни отбор трябва да бъде разследвано“, категоричен бе Томов.

„Не е вярно, че клубът е бил вкаран в несъстоятелност по мое време. На 23 декември 2014 година съдът е признал футболистите като актив на клуба, който е в размер на 18 млн. лева. Значи несъстоятелност няма. Всичко започна от умишленото неплащане на лиценз. Говореха, че може да се създаде друго дружество и то да започне от „А“ група. Не знам дали дошлите след мен собственици излъгаха обществеността за тази възможност, или самите те бяха излъгани. Факт е обаче, че ако отборът не се бе разпаднал, лятото щяха да се продадат 2-3 играчи за 2-3 млн. евро и всичко да бъде наред. Вместо това обаче основният актив на клуба – играчите, бе унищожен и оттам се влезе в несъстоятелност“, допълни още бившият собственик на 31-кратния шампион на България.

снимка: manager.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)