Tom-Hanks-High-Quality-Wallpapers

Том Ханкс ти предлага „Рядък модел“

03 ноември 2018

Двукратният носител на Оскар Том Ханкс е подготвил специална изненада за българските си почитатели. На 2 ноември у нас излиза сборникът с разкази „Рядък модел“, който разкрива една по-различна творческа страна на популярния актьор – литературната.

Книгата е доказателство, че звездата от „Корабокрушенецът” и „Спасяването на редник Райън” има разказвачески дар, който не отстъпва на актьорския. От посвещението става ясно, че насърчението за писане е дошло от Нора Ефрон, с която той си сътрудничи в романтичната комедия от 1993 г. „Безсъници в Сиатъл“.

Том Ханкс - рядък модел

Обединяваща нишка в сборника са пишещите машини. Ханкс е страстен колекционер и притежава над 150, но не е написал разказите си на тях. При все голямото разнообразие от теми и герои, общото е чувството за хумор, носталгия по простотата в живота – не само по отношение на предметите на бита, но и на искрените, ясни отношения между хората. Очарователната атмосфера, която обгръща читателя във всеки разказ, надали може да се припише на късмета на начинаещия. Тя е плод на един много интелигентен и наблюдателен ум, на сърдечна, открита и чувствителна душа.

Том Ханкс е сред най-известните филмови звезди не само в САЩ, но и по целия свят. Изявява се още като продуцент, сценарист и режисьор. Женен е за актрисата Рита Уилсън, която е от български произход. Два пъти печели Оскар за най-добър актьор – за великолепните си роли във „Форест Гъмп“ и „Филаделфия“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)