tartufini-al-tiramisù-Modifica-2

Топчета Тирамису

28 март 2019

Необходими продукти:
маскарпоне – 250 г
бишкоти – 100 г (твърди)
захар – 30 г, кристал
ванилия – 1 ч.л. екстракт
кафе – 25 мл еспресо
какао – за овалване

Вижте още: Тирамису by София Лорен

Начин на приготвяне:
Приготвя се кафето и се охлажда. Смилат се бишкотите в блендер до прах. В купа се изсипва маскарпонето, ванилията и захарта. Разбива се с миксер на слаба скорост. Добавя се кафето и се разбърква с шпатула. Добавят се бишкотите и отново се разбърква, докато сместа стане гладка, хомогенна и твърда. Загребва се със сладоледена лъжица или се оформят топки между дланите. Овалват се в какао от всички страни. Топките Тирамису се подреждат в сервизна чиния и се оставят в хладилник за 30 мин. Сервират се изстудени.

Снимка: Blog.giallozafferano.it

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)