Американският колеж в София

Топ 10 най-добри средни училища и гимназии в България

15 септември 2015

91-ва немска гимназия в София и Американският колеж делят първото място в класацията за 2015 година на Министерство на образованието за 100-те най-добри средни училища и гимназии в България.

И двете учебни заведения са събрали бал от 5, 72 като подредбата се определя въз основа на това кои образователни институции са се представили най-силно на задължителните държавни зрелостни изпити (матури) след 12 клас на изпита по български език и литература (взимайки се предвид средния бал).

Националният учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език в София.

Националният учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език в София.

Третата позиция в челото е за 164-та гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“ с оценка от 5,68 и едва след тях идва ред и на първото училище извън столицата – частна профилирана гимназия „Леонардо да Винчи“ от Добрич.

В челната десятка място намират още три учебни заведения от провинцията – Езикова гимназия „Пловдив“ (6), Частна профилирана гимназия „АК-Аркус“ от Велико Търново, както и Първа езикова гимназия, Варна (9). На осма и десета позиция са съответно Националният учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура в София и 9-та Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, също в столицата.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)