Бора Бора

Топ 10 най-красиви острови на Земята (част 1)

09 юни 2018

Всички ние сме в очакване на лятото и неизбежно прелистваме каталози и ровим в сайтове къде да отидем през ваканцията. Със сигурност едни от най-романтичните дестинации са островите и ние сме готови да ви се притечем на помощ, като ви представим десетте най-красиви острови на земята.

Санторини

Санторини

Санторини

Санторини

1. Санторини
Вулканичният гръцки остров с право е считан за най-красивия на земята. Магията на накацалите бели къщи по скалите, нагънати от вулкана, неповторимите залези, тюркоазното море – това е една неповторима магия в бяло и синьо. Непременно трябва да посетите островната столица Фира, както и приказното селище Оя, от носа но което се разкрива считания за най-красив залез на земята.

Още по темата: Санторини… Легендата за Атлантида

gettyimages-89023186-1-15283957812. Бора Бора
Красивият остров в състава на Френска Полинезоя е известен с отличните си условия за скуба дайвинг и неповторимо море. Тук няма отровните риби и инсекти, характерни за други острови в района.

gettyimages-876272728-1-15283960073. Британски Вирджински острови
В състава на тази островна група и съответно държава влизат около 60 малки острова, всеки от които е наистина невероятен. Карибската островна група е многолика – Тортола е най-големият и предлага добри условия за туризъм. Ако сте почитатели на природата, тогава изберете Джос Ван Дайк, а ако предпочитате забавленията – Вирджин Горда. Който и остров от Британски Вирджински острови да изберете – при всички случаи карибската природа и усещания са  невероятни.

Хвар

Хвар

4. Хвар
Известен в миналото с лавандулените си полета, днес хърватския остров Хвар е една от най-популярните световни дестинации. Красотата на Адриатика, отличните условия за туризъм и забележителности, сред които Катедралата Свети Стефан – това са част от причините, които могат да ви доведат тук. Заслужава си!

bigbuddha-15083555145. Ко Самуи
Вторият по големина остров в Тайланд Ко Самуи е известен със своите гъсти дъждовни гори, тропически плажове и туристически забележителности. Има множество атракции, които да посетите, но  най-популярен е Големия Буда. Тук има красив национален морски парк, както и приключенски водни и сухопътни пътувания. Разходката из рибарското селище е неповторима атракция.

Ще продължим разходката си из най-красивите острови по земното кълбо в Част 2. Очаквайте…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)