turks-and-caicos

Топ 10 на най-атрактивните острови за ваканция за 2017 година (част II)

26 август 2017

След като ви представихме първата петица от класацията за най-атрактивни острови за ваканция за 2017 година, ето и втората петица. Предвид факта ,че тази година Хърватия е най-хитовата дестинация, то не е изненада водещото място на остров Хвар. След него се нареждат синьо-белия магичен остров Миконос, следван от Капри, Сицилия и Малдивите. Да видим кои острови ги следват:

Още по темата: Топ 10 на най-атрактивните острови за ваканция за 2017 година (част I)

santorini-greece

6. Остров Санторини
Прочутият гръцки остров от групата на Цикладите е любима дестинация на милиони по света и тази година участва на челни места в класацията, независимо, че е изместен от предни позиции от другият остров от групата –  Миконос. Легендата за Атлантида, синьо-бялото очарование и неповторимите залези превръщат Санторини в истински островен рай.

Още по темата: Най-красивият залез в Оя, Санторини…

st-barts-france

7. Сейнт Бартс
Остров Свети Бартоломей, по-известен като Сейнт Бартс е един от най-красивите карибски острови. Той е предпочитано място за ваканция на богатите, а топ милиардери имат вили тук.

Още по темата: Сейнт Бартс – Карибското Сен Тропе

turks-and-caicos

8. Търкс и Кайкос
Островната група е една от новите хитови дестинацииe през 2017 година. Тя е задморска територия на Великобритания, за която Великобритания е запазила пълномощията си по въпросите на отбраната и международните отношения. Нови хотели, атрактивни плажове, красиви природни гледки и спокойствие – това са причините, които водят тук милиони туристи.

fiji-australia

9. Фиджи
Известен още като като Канибалския остров Фиджи е колоритен кръстопът в тихия океан.Между Меланезия и Полинезия, Индия и Тихия океан, Фиджи събира в себе си традицията и съвременния свят в уникална комбинация. Тук ще откриете лукосзни курорти и хотели, исторически места, каране на сърф и гмуркане, друга атракция е обиколката на острова със малък самолет, отркит автобус или лодка. Архипелага е изграден от 322 острова от които 216 са необитаеми поради липсата на питейна вода или прекалено малката си площ.

st-lucia-getty

10 Санта Лучия
Това е вулканичен остров, обгърнат с буйна растителност. Затова и дълго време той е бил далеч от полезрението на туристите и инвеститорите – цяло чудо като се има предвид, как околните острови са започнали да загубят вече част от чара си, именно заради застрояване на големи хотелски вериги. Девствен, екзотичен и много красив – това е новият ваканционен хит – карибския остров Санта Лучия 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)