wedding-dance

Топ 10 на най-известните песни за първи сватбен танц (част II)

21 август 2016

С годините много от традициите и обичаите правени по време на българската сватба са се съхранявали и пренасяли през поколенията, другите са видоизменяни, за да се модернизират и достигнат осъвременени в наши дни. Забавни са ритуалите свързани с танците. Един такъв е танца с кокошката и питката, където момче играе ръченица с питката, а момиче с кокошката. Задачата на кума и кумата е да им отнемат атрибутите и да ги поднесат на младоженците в знак къщата им винаги да е пълна, сита и изпълнена с веселие, като самият танц.

Друг интересен танц по време на сватбата и най-важен от всички ритуали е танца на булката. В него кума кани булката подавайки и пара, а всеки следващ кандидат да идва да танцува с нея като поднася отново, но по-голяма от предходната пара, така качва цената. Младоженецът през това време трябва да търси букета за сватбата, а щом го намери да си върне любимата като й го поднесе. Това поверява, че булката ще е винаги до него, не защото носи пари, а защото я е спечелил с цветя.

Вчера ви представихме първата част от най-актуалните в света песни за първи сватбен танц, а днес може да научите кои са следващите.

Шестото място е за Адел и за нейната песен Make You Feel My Love

Джейсън Мраз и I Won’t Give Up е на седма позиция

Майкъл Бубле с Everything се нарежда на осмо място

Джак Джонсън и Better Together е девета

На десето място е Amazed на Lonestar

Класацията е съставена след анализ на хиляди песни в плейлисти „първи сватбен танц“, пише БТА.

снимка: freespiritdance.ca

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)