toyota corolla

Топ 10 на най-продаваните автомобили за всички времена – част 2

16 юни 2019

След като наскоро ви представихме автомобилите от десета до шеста позиция в класацията на списание Autocar за най-продаваните коли на всички времена, сега продължаваме и с челната петица. Още малко търпение, за да разберете коя марка и модел всъщност оглавяват подреждането въобще в историята.

Lada Riva (1980-2015), 18 милиона

Lada-Riva - Лада Рива

Един автомобил, който мнозина от нас асоциират с живота по социализма в България. През годините постсъветската машина се превърна буквално в класика, благодарение че мнозина го считаха за по-евтината и достъпна copy/paste версия на Fiat 124 от 1966 г., така че май цифрите са логични. Странно е, че от продаваната като Riva „петица“ са произведени почти двойно по-малко бройки, отколкото от 2106 – 2.91 млн. срещу 4.39 млн.

Opel/Vauxhall Corsa (1982-досега), 18.3 милиона

OpelCorsa - Опел Корса

Името Corsa се появява в гамата на Opel преди 37 години, но в последните двадесет години превзе бързо и родното пространство. Във Великобритания го познават повече като Nova. Съвсем скоро идва и новото му поколение, което ще бъде унифицирано с Peugeot.

Volkswagen Golf (1974-досега), 34.8 милиона

volkswagen golf - фолксваген голф

Като се замислим, май това е най-масовата кола в България, неслучайно и шегите по нейн адрес са толкова много. Моделът обаче е традиционен лидер по продажби и в Европа още от първото си поколение. Volkswagen ще представи осмата генерация през октомври тази година.

Ford F-Series (1948-досега), 39 милиона

ford_f series - форд ф серии

Още един автомобил, който спокойно получава определение като „много надежден“. Зад Океана, това е най-популярния модел за всички времена, благодарение на опростената и здрава конструкция в комбинация с достъпната му цена.

Toyota Corolla (1966-досега), 45.5 милиона

toyota corolla - тойота корола

Ето че стигнахме и до победителя в класацията. Очаквано или не, това е компактният японски модел Corolla, който е доста предпочитан и у нас. Той отнема на Volkswagen Käfer титлата за „Най-продаван автомобил в света“ само осем години след старта на производството си. Тук не може да не отбележим, че дължи това и на солидното си производство – Toyota бълва нова Corolla на всеки 15 секунди.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)