2017_02_09_21243_1486622603._large

Топ 10 на най-романтичните ястия

14 февруари 2018

14 февруари е международният ден на любовта, познат с името Свети Валентин. На тази дата отбелязваме и празника на виното, а всички, носещи името Трифон и неговите производни, трябва да почерпят за именния си ден. Любовта и виното винаги са били свързани под някаква форма, а на 14 февруари имат и своя официален празник. Кои са най-романтичните ястия и какво обичат да похапват влюбените? Ето как са класирали предпочитанията си:

№ 1 Суши – суши сетовете са сред най-предпочитаните ястия за празника. 35% от анкетираните заявяват, че това е техният избор за празника.

№ 2 Пиле „Естрагон“ – Комбинация между пиле и сметана с добавка естрагон, заема второ място в класацията. Окло 15% от хората се доверяват на това ястие.

№ 3 Стек „Кордон Бльо“ – Това френско изкушение от свинско месо и апетитна плънка се оказа предпочитано за 12% от анкетираните.

№ 4 Калмари – Морските дарове са едни от най-апетитните храни, но не всеки е почитател. Калмарите са деликатес и присъстват на трапезата на 10% от хората.

№ 5 Турска кухня – Малко хора обичат да експериментират с храната, но има около 8%, които залагат на по-нетрадиционна кухня от Изтока.

Bижте още: Суши торта

№ 6 Паста – Бързо, лесно и вкусно, а също и предпочитано за 7% от анкетираните.

№ 7 Пържола – Традиционалистите (около 5%) залагат на една хубава свинска пържола на скара, в комбинация с бутилка червено вино.

№ 8 Гурме кухня – За 4% от хората, които усещат този празник като по-специален, задоволяват сетивата си с гурме деликатеси.

№ 9 Пица – 3% от хората не намират нищо специално в празника и празничната трапеза и биха заложили на обикновена храна, която обичат.

№ 10 Китайска кухня – любителите на Азиатската кухня (около 1%) ще сложат на трапезата си Пиле по императорски и ориз със зеленчуци.

Независимо каква кухня ще изберете за празника, не забравяйте да показвате и доказвате чувствата и любовта си всеки ден, а в ден като този отдайте необходимото внимание на човека до вас, съветват от foodpanda.

снимка: jakpost.net

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)