Кобург, Германия по Коледа

Топ 5 неизвестни магични Коледни дестинации

09 декември 2017

Всички знаем за невероятните Виена, Лондон или пък Санкт Петербург в дните по Коледа. Но има и други магични места в Европа, където светлините са нежни и вълнуващи и празниците мили. Заслужава си да бъдат видяни и почуствани. Вижте Топ 5 на най-непопулярните, но прекрасни места за посрещане на Коледа: 

Вижте още: 10 причини да посрещнете Коледа в Санкт Петербург

Коледа в Любляна, Словения

Коледа в Любляна, Словения

1. Любляна, Словения
Столицата на Словения е малък град за европейските мащаби, но затова пък – очарователен. По Коледа Любляна се преобразява със стотици мигащи сметлини, коледни базари и събития.

Кобург, Германия по Коледа

Кобург, Германия по Коледа

2. Кобург, Германия
Немският град, свързан и с нашата история е малка магия в Коледните дни. Коледният му базар и светлини с нищо не отстъпват пред големите градове в Германия, но тук е друго! Тук е нежно, сантиментално и съкровено…

Бродуей, Англия

Бродуей, Англия

3. Бродуей, Англия
Това градче сякаш е вдъхновило „Коледната песен“ на Чарлз Дикенс и едно е сигурно – притежава неописуемо вълшебство в дните преди Рождество. Със своите красиви цветни къщи, атмосферни кръчми, художествени галерии от световна класа и шикозни дизайнерски бутици – тук се чувствате като в истинска приказка!

Брашов, Румъния

Брашов, Румъния

4. Брашов, Румъния
Със средновековните си улици и готическа архитектура, трансилванския град Брашов поднася чудесна Коледна приказка. Църквите сеят настроение, осветените витрини блестят, а кръчмите предлагат хубаво червено вино!

Познан, Полша

Познан, Полша

5. Познан, Полша
Източна Европа поднася своите изненади по Коледа, но тук е пълно с настроение, средновековна архитектура и забележителности. А Коледния базар на Стария площад е истинско вълшебство…

Спокойно можете да включите някоя от тези дестинации в своя предколеден тур. Нежно, сантиментално и много красиво! Освен това и бюджета ви за подобно пътешествие ще е доста минимизиран, спрямо големите и претъпкани с туристи дестинации. 

текст: Валерия Симеонова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)