Музей - от най-ужасяващите музеи в света

Топ 6 на най-ужасяващите музеи в света (18+)

25 ноември 2018

Всяка една държава има своята богата история и култура, с която да се гордее… или поне в повечето пъти. Истината обаче е, че макар и част от нея понякога да са доста ужасяващи истории, то доста страни по света всъщност привличат туристи и с музеи, за които е по-добре да притежавате завидно хладнокръвие, тъй като повечето предлагат буквално смразяващи дъха гледки. Ако ви „стиска“, направете един бърз тур сред най-ужасяващите музеи по света.

Музей на смъртта в Лос Анджелис

Музей на смъртта в Лос Анджелис

Кой каза, че серийните убийци не могат да са пример за вдъхновение? Тук се помещава огромна колекция от произведения на изкуството, създадени именно от хора, които едва ли бихте искали да срещате някога в живота си. По стените са изрисувани стряскащи сцени от убийства и аутопсии, по коридорите висят експонати, пресъздаващи мига на смъртта, а сред най-големите атракции са стаите, в които можете да видите погребални предмети, трупове и предмети за балсамиране. Вече ни побиха тръпки, а вас?!


Тур „по стъпките на Джак Изкормвача“

jacktheripper_tour

Като сме тръгнали да говорим за серийни убийци, то да се пренесем през Океана в английската столица, където повечето тур агенции дават възможност да тръгнете по стъпките на „страшилището на Лондон“ Джак Изкормвача от преди 130 години. Турът по стъпките на известния убиец безспорно създава доста зловещо усещане, обилно гарнирано с факти и страховити истории от района на Уайтчапъл.


Музей на психиатрията Глор в щата Мисури, САЩ

Музея Глор

Преди много, много години този музей е бил известна държавна психиатрична лечебница. Мрачният му ореол идва от легендите, според които пациентите са били подлагани на всякакви шокиращи и болезнени експериментални процедури в опит да се „изкарат бесовете им“. Сред тях са затварянето в гигантско въртящо се колело в продължение на 48 часа (досущ като при хамстерите), банята с „ледена вана“, столове за „пускане на кръв“ и други подобни методи. В случай, че все още сте запазили самообладание, то да цитираме и каква експозиция има, изкарана от стомаха на пациент – 453 пирона, 105 фиби за коса и 115 карфици…


Музей на Дюпюитрен в Париж

Музеи Дюпюитрен

Париж може и да е любимото място на милиони пътешественици, но истината е, че освен Айфеловата кула, Сакре Кьор и т.н., тук могат да се видят и доста зловещи музеи. Сред тях са както прочутите катакомби, така и по-малко известният „дом“ на Дюпюитрен. Той е открит през 1835 г. от нашумял местен анатом и хирург, които колекционирал… ембриони на неродени бебета с вродени болести и мутации. Защо експозицията, която съдържа над 6000 експоната, все още съществува, няма как да знаем, но днес това място продължава да е отворено за посещение.. очевидно за да тества психиката на всеки любител на силни усещания.


Кулата на лудите във Виена

Кулата на лудите във Виена

Официално, той носи названието „Музей на патологоанатомията“, а прозвището идва от факта, че през 18 в. в Кулата се е помещавала лудница – факт, който едва ли някога ще забравите, ако си позволите да го посетите. Посещението предлага изсушени или мумифицирани органи и глави, нагледни примери за венерически болести или увеличени гениталии. А най-странното е, че за да влезете, ще трябва да платите и вход от 2 евро.


Музей на мъченията в Хага

haga
Макар по-известният музей за мъчения в Холандия да се намира в Амстердам, то безспорно далеч по-впечатляващ е този в Хага. Намира се на най-оживеният площад в града и напомня, че преди векове тук е било мястото, на което били затваряни най-ужасяващите престъпници в града. А както се казва – за подобни личности, подобни методи за мъчения и екзекуция. На вниманието ви ще бъде представен целият работен арсенал на екзекуторите – от стола с железни шипове до различните бесилки. А ако желаете, музейният разпоредител ще ви разкаже и как са се използвали. В този смисъл, вероятно е нужно да уточните – „да ви разкаже“, не „покаже“…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)