торта

Торта „Линц“

03 февруари 2015

Необходими продукти:
250 гр. брашно
150 гр. масло
150 гр. пудра захар
100 гр. лешници
1 яйце
1 пакетче бакпулвер
300 гр. конфитюр от касис
кората от един лимон (настъргана)

Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява и се добавя захарта. Към получената смес се добавят пресятото брашно, лешниците, яйцето, кората от лимон и бакпулверът. Бърка се и се меси до получаването на хомогенно тесто. Слага се в хладилник за около 1 час. Отделя се около 2/3 от тестото и се разточва до дебелина 1.5 см. Получената кора се намазва с конфитюр. Останалата 1/3 от тестото се разточва и нарязва на ивици. Ивиците се подреждат през известно разстояние върху покритото с конфитюр тесто, така че да се получи ромбовидна решетка. Тази решетка се намазва отгоре с разбито яйце. Пече се около 40 мин. в загрята предварително да 200°С фурна.

снимка: kung-food.it

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)