Salted-Caramel-Pumpkin-Poke-Cake2

Торта с тиква

28 септември 2017

Необходими продукти:
тиква сварена – 3 ч.ч
стафиди – 1 ч.ч
бисквити – 350 гр.
масло – 120 гр.
пудра захар – 2 с.л

За крема :
заквасена сметана – 400 гр.
крема сирене – 1 1/2 бр. малки пакетчета
пудра захар – 2 с.л
ванилия – 1 бр. или кора от 1/2 портокал

какао – за поръсване (по желание)

Вижте още: Консумацията на тиква подпомага сърцето и зрението

Начин на приготвяне:
Смиламе с блендер бисквитите много фино. Размачкваме маслото и го смесваме с бисквитите. Към тях слагамe пудрата захар и го замесваме с ръце. Нужно е да се получи масло–бисквитена смес. В малка форма за торта слагаме тънък слой от нея. С лъжици притискаме, за да стане тънък и гладък слой. Тиквата я намачкваме в съд с вилица. Сварената тиква смесваме със стафидите. Нанасяме от тиквената смес върху бисквитеният слой. В съд смесваме заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Разбъркваме всичко до получаване на еднородна гладка смес. Настъргваме кората на 1/2 портокал за аромат или слагаме 1 ванилия. Отново разбъркваме с лъжица. От сместа слагаме върху тиквата на тънък слой и заглаждаме. Редуваме пак бисквитен слой. Следва тиквената смес и пак млечната. Трябва да ги подредим по няколко пъти. Завършваме с млечният и декорираме с натрошени бисквити.

текст: Марияна Желева
снимка: 3yummytummies.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)