Тортелини със спанак и гъбен сос

Тортелини със спанак и гъбен сос

08 октомври 2014

Тортелините са вид паста с пръстеновидна форма в чест на легендата за пъпа на богинята Венера. Идват от Болоня, а пълнежът най-често е от сирене, месо и гъби. Обикновено се сервират в бульон, със сметана, а понякога и с месен сос рагу.

 

Предлагаме ви вкусна рецепта за Тортелини със спанак и гъбен сос

 

Необходими продукти:

 

2 ч.ч. тортелини със спанак

2 скилидки чесън накълцани на ситно

300 г гъби, нарязана на едро

2 с.л. зехтин

2 стръка пресен магданоз

30 г сирене „пармезан“

1 с.л. масло

1 ч.ч. вода

черен пипер на вкус

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Сваряваме тортелините според инструкциите на опаковката, до полуготовност и ги отцеждаме.

Междувременно запържваме гъбите заедно с чесъна, в зехтина, до омекване, за около 5-7 минути.

Добавяме водата и овкусяваме със сол и черен пипер.

Оставяме сосът да къкри, докато се изпари половината течност. Добавяме тортелините, пармезана и маслото, и разбъркваме.

Сервираме ястието горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.

 

текст: Нина Тодорова

Снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)