08APPE2-superJumbo

Тосканска салата „Панцанела“

05 юни 2017

Необходими продукти:
домати – около 1 кг
хляб чабата или препечени филийки – около 200 г
пресни чушки различен цвят – 2 бр.
червен лук – 1 глава
чесън – 2-3 скилидки
пресни листа босилек – 1 шепа
краставица – 1 бр.
зехтин
винен оцет
сол

Начин на приготвяне:
Накъсайте чабатата на малки късчета или нарежете препечените филийки на парчета. Сипете ги в голяма чиния. Нарежете в купа доматите на кубчета, червения лук и чушките на полумесеци. Смачкайте обелените скилидки чесън и ги прибавете при останалите зеленчуци. Овкусете със сол,оцет и зехтин. Разбъркайте внимателно. Разпределете върху хрупкавия хляб и полейте със сока,който се е отделил в купата.

текст: Ирина Андреева
снимка: nyt.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)