rugelachwalnusskekse-8

Традиционни еврейски сладки за Ханука

03 декември 2018

Необходими продукти:
225 гр масло за тестото и 50 гр масло за плънката
300 гр брашно
щипка сол
200 гр крема сирене
1 жълтък
75 гр орехи
80 гр мед
50 гр + 4 с. л. захар

Вижте още:  Хаг Ханука Самеах!

Начин на приговяне:
В купа смесете брашното със солта. Добавете 225 гр от маслото на кубчета, жълтъка и крема сиренето. Всичко размесете с миксер, с накрайниците за тесто. Тестото разделете на четири топки, които увийте във фолио и оставете за 1 час на студено в хладилника. През това време пригответе плънката, като за целта разтопете 50 гр от маслото в микровълновата до течно. В купа смесете маслото, едро смлените орехи, течния мед и захарта. Изстудените топки тесто разточете една след друга, като за всяка топка поръсвайте плота с лъжица захар. Разточването е нежно и без много натиск. Старайте се да получите кръг с диаметър 24-26 см. Върху всяка кора намазвайте по 1/4 от плънката. После разрежете кората на 16 парчета. Всяко парче навивавайте от широката към тънката част, за да се получат тези мини-кифлички. Подредете сладките в тава с хартия за печене, на достатъчно разстояние една от друга. Загрейте фурната предварително до 175 градуса и печете сладките за около 20 минути. Не се притеснявайте, че по време на печенето може медът от плънката да се разтече по хартията за печене. Това дава вкусна коричка на сладките. Готовите сладки охладете и поръсете с пудра или кристална захар.

Снимка: Zuckerzimtundliebe.de

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)