„Трансгресия“ (видео)

26 май 2018

Независим български филм „Трансгресия“ – правен извън системата и с помощта на приятели – търси нови приятели. Заповядайте на специална прожекция на 30 май от 20 ч. в Дом на киното! 

„Трансгресия“ беше част от официалната селекция на фестивалите So Independent, София Филм Фест, Depth of Field International Film Festival и AltFF Alternative Film Festival. Филмът спечели наградата за най-добър артхаус филм на Depth of Field и наградата за най-добра женска роля на Мария Бакалова на AltFF. 

На 30 май ще бъде показана за пръв път финалната версия на филма, която е значително по-къса от версията, показвана преди на българските фестивали. 

От интереса към тази прожекция ще зависи дистрибуционната стратегия на филма. За да има по-богато и разнообразно българско кино, трябва да се правят повече независими и творчески филми. Но за да стане това трябва да я има и обратната връзка – по-голям интерес и поддръжка от любителите на киното и широката публика. 

Независимо от реакциите, които ще предизвика филмът, със сигурност можем да обещаем, че няма да ви остави равнодушни и скучаещи!

„Трансгресия“ е нарушение на традиционни норми и престъпване на табута – сексуални и морални. Филмът е уникален за българското кино с нелинейната си структура, а до голяма степен и с темите, които засяга. В телевизионното токшоу на Кака Лара и Денис, 18-годишната Яна изповядва сексуалните си експерименти, половата си ориентация и странната си афера със застаряващия рок музикант Стоил. Скандалът е неизбежен. 

Това е филм за връзките – свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или просто сънувани. Това е филм за една пияна балканска хевиметъл вакханалия. Участват 
Rossen PentchevMariia BakalovaLara ZlatarevaJoanna-Izabella VarbanovaStefan Sterev Checho, групите smallman и Cherno feredje (Черно фередже).

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)