couple-looking-into-field

Трите елемента на успешната връзка

22 февруари 2016

Любопитството, съпреживяването и запазването на индивидуалност са сред характеристиките на устойчивите романтични взаимоотношения. Това твърди консултантът Естер Перел. Тя има възможността да работи със стотици двойки от цял свят.

В безбройните й сеанси тя забелязва някои повтарящи се фактори при щастливо обвързаните. На първо място, всеки от партньорите остава любопитен към личността на другия. „Те не твърдят, че вече познават другия човек. Не се правят, че знаят какво ще каже, преди да си отвори устата”, уточнява Перел.

Освен това, щастливо обвързаните умеят да се радват за своя партньор. „Те са хора, които ценят щастието на другия, дори то да няма нищо общо с тях. Щастлив съм за теб, за това което ти се случва. Това е щедрост, добрина и наистина кара другия да иска да се прибира при теб”, обяснява консултантката.

Най-накрая, в успешните двойки всеки има някакъв личен живот. „Тези хора уважават индивидуалността. Това означава, че всеки има голямо пространство, вътрешен свят на мисли, копнежи, хобита, страсти, приятелства. Това ги отличава от други, които се опитват да се хранят един с друг.”

„Тези три елемента – свободата, радостта от щастието и оценяването на другия са ключови за успешните връзки”, обобщава Естел Перел. /БГНЕС

снимка: urbanindia.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)