Trump International Hotel Washington, D.C Groundbreaking Ceremony

Доналд Тръмп отново в Европа

05 юли 2017

Доналд Тръмп днес отново се запътва към Европа. След първия си, атрактивен воаяж,  сега заминава на втората си обиколка в чужбина като президент на САЩ, по време на която ще посети Полша и Германия.

Още по темата: Седем мисли от Доналд Тръмп за седмицата

Във Варшава в четвъртък той ще се срещне с лидери от Централна и Източна Европа, участващи в инициативата „Трите морета“. В петък и събота ще участва срещата на високо равнище на Г-20 в Хамбург. Очаква се в кулоарите на форума да разговаря с руския президент Владимир Путин.

Ден преди да се включи в срещата на върха на Г-20 в Хамбург, Доналд Тръмп ще посети Полша, което световните медии коментират като нарушаване на традицията – президентско посещение във Варшава, Централна Европа, преди да е имало визити в страни като Великобритания, Франция и Германия. Тръмп върви по стъпките на президента Джордж У. Буш, който, след като стана президент през 2001 г., посети Полша, преди да отиде в другите споменати държави, припомня БТА. Белият дом подчертава важността на Полша като верен съюзник в НАТО и нейния потенциал като енергиен партньор като причини за посещението на Тръмп. Другите причини : в Полша Тръмп ще бъде посрещнат от популистки лидери, които имат доста сходен мироглед с него и които дойдоха на власт през 2015 г. със същия вид националистическа, антимюсюлманска реторика, поставяща както новия лидер на САЩ, така и поляците в конфликт с лидерите в Западна Европа.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)