Trump hosts a House and Senate leadership lunch at the White House in Washington

Тръмп, Путин и папата ни честитиха Националния празник

03 март 2017

Държавните глави на САЩ и Русия изпратиха поздравителни писма до президента Румен Радев по повод Националния празник на България – 3 март, пише monitor.bg. Освен тях, за празника ни поздравиха и папа Франциск, Палестина, Пакистан и кралят на белгийците Филип.

В писмото си до президента Радев президентът на САЩ Доналд Тръмп подчертава, че с всяка изминала година връзките между българския и американския народ укрепват и с нетърпение очаква да работят заедно, за да изградят по-светло бъдеще за своите страни и за света. „САЩ и България споделят общи ценности на сигурност, демокрация и мир. Днес ние отбелязваме националния празник на съюзник в НАТО, активен член на трансатлантическото семейство, и близък приятел“, заявява още президентът в писмото си.

„Този празник напомня за славните подвизи на руските воини и българските опълченци, които без да щадят живота си, са се сражавали рамо до рамо за независимостта на България“. Това пише в поздравителното си писмо до президента Радев президентът на Руската Федерация Владимир Путин. „Сигурен съм, че вековното приятелство на народите на нашите страни, закалено в години на тежки изпитания, ще остане надеждна основа за конструктивно развитие на руско-българските отношения“, се казва още в поздравлението от президента Путин.

„За всички българи аз сърдечно изпращам благословията на Всемогъщия Бог“, се казва в посланието на Светия Отец Папа Франциск. Президентът на Палестина Махмуд Аббас отправя към целия български народ топли и сърдечни благопожелания за стабилност и благоденствие. Президентът на Пакистан Мамнун Хюсеин пък ни пожела прогрес и просперитет. Кралят на белгийците Филип изразява надеждата си съществуващите отношения на приятелство и сътрудничество между двете държави да бъдат задълбочени.

снимка: time.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)