Mar-a-Lago_Club_main-800x528

Тръмп се сбогува с лукса! Част II – Мар-а-Лаго Флорида VS Кемп Дейвид

20 ноември 2016

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп до вчера си беше само един обикновен милиардер. Е, вярно – много известен, много интересен и много успешен. Но сега вече е и Президент на световната сила и всичко започва да се променя! Тръмп е известен с луксозните си придобивки, които никога не е крил. В серия публикации ще ви разкажем с кои от тях ще трябва да се сбогува поне за времето, през което ще бъде президент на САЩ.
И така:  След като вече ви разказахме, че ще се наложи да замени свръхлуксозният си частен самолет Boeing 757 с Air Force One, сега идва ред и на резиденцията.

Mar-a-Lago_Club_birds_eye_view-800x530

Мар-а-Лаго е един от най-уважаваните частни клубове в света. Той принадлежи на новоизбрания Президент на САЩ Доналд Трамп. Расположен е в един от най-ценните имоти по крайбрежието на Флорида. Мар-а-Лаго, което в превод от испански означава Море на езеро, се счита за перлата на Палм Бич.

Mar-a-Lago_Club_6-800x497

Мар-а-Лаго е строен в периода 1924 – 1927 год. от  Марджори Мериветер и има интересна история. Тя построила дома с тогавашния си съпруг Едуард Хатон.  Уникалният му дизайн е разработен от Джозехф Урбан. След нейната смърт през 1973 година имението е завещано на правителството на САЩ за почивка на американския предизент и посрещане на чуждестранни гости. Но имотът така и не бил използван за тези цели. През 1980 година е обявен за Национален исторически паметник.

MaralargoLoC

800px-Mar-a-Lago,_Living_Room_looking_southwest_(1967)

Доналд Трамп го закупил за $ 10 милиона  в 1985 г., след което го превърнал в частна семейна резиденция. Естествено променил дизайна по свой маниер – лукс, злато, пищност. Тогава той и не подозирал, че ще бъде президент на САЩ. Е, каквото си е писано на едно имение – такава му е и съдбата. Ето че завещанието днес се сбъдва.  

Mar-a-Lago_Club_1-800x533

Mar-a-Lago_Club_5-800x532

Mar-a-Lago_Club_donald_trump-800x1101

126 стаи,  10219 м ² площ в най-красивият район на Флорида, отличен двор,  спа-центр, златна бална зала, тенискортове, басейн и дори три бомбоубежища.  През  1994 году Майкъл Джексон и Лиза Мари Пресли прекарват в Мар-а-Лаго своя меден месец.
И така – днес Тръмп ще бъде принуден да ползва за своя резиденция прочутата вила Кемп Дейвид. 

Camp_David

Кемп Дейвид  –  Presidential Retreat „Camp David“,  е планинска резиденция на президента на САЩ.  Намира се в щата Мериленд, на 97 km северно от Вашингтон. Първоначално е била построена като лагер за правителствени чиновници и техните семейства, но през 1942 г. е превърната в президентска почивна станция от президента Франклин Рузвелт, който му дава името Шангри-Ла. Сегашното си име получава от президента Дуайт Айзенхауер в чест на внука му Дейвид Айзенхауер.

camp-david-lodge

nixon-clements-camp-david

Кемп Дейвид в по-новата си история се превръща от ваканционен дом на президента на САЩ и неговото семейство в място за формални и неформални преговори между САЩ и държавни и правителствени глави на други страни. Може би най-известното подписано споразумение е Кемп Дейвид I, което през 1979 г. при управлението на Джими Картър води до мирен договор между Израел и Египет.

Няма да коментираме разликите между двата имота – те са очевадни.
Горкият Тръмп – да е мислил, като се е кандидатирал за Президент на САЩ!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)