768x4321

Тръмп: Социалните медии силно ще ги регулираме или ще ги затворим!

27 май 2020

Американският президент Доналд Тръмп заплаши да въведе регулации или да закрие компаниите, притежаващи социални медии, съобщава Ройтерс.

Изказванията му идват по-малко от 24 часа, след като социална мрежа Туитър го санкционира за разпространяване на неверни твърдения.

„Tуитър сега се намесва в президентските избори през 2020 г. Те казват, че моите думи за гласуването по пощата, което ще доведе до широка корупция и фалшификация, са неверни и се основават на проверка на факти, направена от фалшивите новини на Си Ен Ен и „Вашингтон Пост”. Туитър напълно задушава свободата на словото и аз като президент няма да позволя това да се случи! “, написа американският президент в Tуитър.

По-рано системата постави предупредителна икона под съобщението му, приканвайки потребителите да се запознаят с фактите за гласуване по пощата. Означението под поста на президента води до специална страница в Tуитър, която започва с линк към статия на Politico под заглавието „Тръмп отправя необосновани твърдения, че гласуването по пощата води до фалшифициране на резултатите“.

От години Туитър е обвиняван, че пренебрегва нарушаването на правилата на платформата от президента с ежедневните му, често продължителни баражи от лични обиди и неточна информация, изпращана на повече от 80 милиона последователи.

Но ударът на Туитър през пръстите беше достатъчен, за да докара Тръмп в сряда сутринта до ответна реакция – в Туитър, в която той твърди, че десницата в Съединените щати е подложена на цензура.

„Републиканците смятат, че платформите за социални медии напълно заглушават гласовете на консерваторите. Ние силно ще ги регулираме или ще ги затворим, преди изобщо да допуснем това да се случи“, каза той.

И веднага се задълбочи в любимата си тема, че увеличаването на бюлетините по пощата – считано в някои щати като жизненоважно за позволяване на хората да избягват тълпите по време на пандемията COVID-19 – ще подкопае изборите.

„Не можем да позволим мащабно гласуване по пощата да се вкорени в страната ни. Това би било от полза за всички измами, фалшификации и кражби на бюлетини. Който мами най-много, ще спечели. По същия начин, социалната медия. Оправете действията си, СЕГА !!!!“, написа той.

В последните седмици темата за гласуването по пощата се превърна в разделителна линия между Демократическата и Републиканската партии. Демократите, както и управляващите в някои щати, настояват практиката да стане по-популярна, с цел опазването на здравето по време на пандемията от коронавирус. Президентът Тръмп обаче твърди, че това ще доведе до сериозни фалшификации.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)