TUI_KWA4

„ТУИ“ отчете ръст на туристите у нас през лято’2016

29 август 2016

Един от големите туристически оператори „ТУИ“ отчита ръст на туристите у нас от повечето големи пазари през лято’2016, информира mediapool.bg. Разчетите на германския оператор показват, че през този летен сезон ще доведат над 220 000 чужди туристи по морските ни курорти.

Това е станало ясно по време на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и изпълнителния директор на компанията за нашата страна Пламен Кацаров, съобщи Министерството на туризма.

„Данните от всички подотрасли показват ръст през тази година, като се надяваме да бъде удължен и летният сезон“, казва Ангелкова.

„ТУИ-България“ отчита ръст през този летен сезон у нас от повечето големи пазари – Германия (20%), Полша (100%), Великобритания (28%), Холандия (13%), Белгия (53%), Русия (15%).

„За лято’2017 очакваме туристи от Франция, както и разширяване на програмата на Нордик и Холандия в регион Варна“, казва Пламен Кацаров.

С много добри темпове се движи и договарянето за предстоящия зимен сезон, допълва Кацаров. Според него има всички шансове лято‘2017 да бъде дори по-добър от рекордните резултати, които се отчитат през 2016 г., но трябва да се продължи с работата за по-добро качество във всички аспекти на туристическия продукт.

снимка: wikimedia.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)