niska-tvrdjava1

Туристи попаднали в Ниш вместо в Ница

20 декември 2016

Четирима чехи, които се готвели да се разхождат по крайбрежния булевард „Промнад дез англе“ в Ница, били изненадани, когато кацнали в понеделник в промишления град Ниш в Южна Сърбия, съобщава АФП.

Привлечени от много изгодните цени, предлагани от нискобюджетна авиокомпания за полети от Братислава до Ниш за дълъг уикенд, четиримата объркали двата града, намиращи се на разстояние 1500 километра един от друг, които имат много малко общи прелести, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Мога да потвърдя, че те кацнаха в Ниш и забелязвайки грешката си, наеха кола и веднага продължиха пътуването си по посока към летището в София, на 150 километра разстояние, посочи за АФП източник от сръбското летище, който потвърди информации в местния печат.

В Ниш, който е третият по големина град в Сърбия с 250 000 жители, е съсредоточена каучукова индустрия и производство на цигари, описва мястото френската агенция.

Тя припомня, че Ниш е родното място на основателя на Константинопол римския император Константин Велики, а в крепостта на града всяка година се провежда джаз фестивал с международна известност.

снимка: wonderfulserbia.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)