turska-leshta4

Турска леща

23 април 2018

Едва ли има човек, опитал тази супа, който да не я обикне от първа лъжица. Плюсът й, че се готви буквално за минути, също не е за подценяване. Ако към това се добави фактът, че лещата съдържа голяма порция протеини, фибри и малко мазнини, това я прави питателна храна за всеки, който иска да изглежда добре.

Необходими продукти:

  • червена леща - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 3 – 4 с.л
  • сол - на вкус
  • картофи - 1 голям нарязан на кубчета
  • моркови - 1 бр.нарязан на дребни кубчета
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сушен пипер - 1/2 ч.л. на люспички за поръсване

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и го задушете в зехтина за няколко минути. 

Добавете сол и разбъркайте. След това се прибавят нарязаните морков и картоф, задушете за 10-тина минути под капак. 

Добавете чесъна и след като зеленчуците омекнат, добавете лещата и достатъчно количество гореща вода. 

Прибавете подправките и доматеното пюре, разбъркайте и прецедете супата. Пасирайте в друга тенджера, поръсете с червен пипер при сервиране.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)