abandoned-orient-express-train-urban-exploration-brian-belgium-8

Тъжният Ориент Експрес…

11 август 2016

Фотографът от Ротердам с творчески псевдоним Брайън ни представя част от историята, която е останала в забвение. Подобно на Здравко Йончев, който преди време ни представи тъжната красота на забравените красиви сгради на София, холандецът ни разказва в кадри за избледнялата легенда Гранд Ориент Експрес.

Една от кабините на изоставения в Белгия Ориент Експрес

Една от кабините на изоставения в Белгия Ориент Експрес

Влакът, който определено е емблема на лукса  през 1883 г. и свързва Запада и Изтока. Една истинска легенда, приютила във вагоните си европейски величия и пътешественици в пътя им към предизвикателствата на Ориента.

Изоставеният в Белгия Ориент Експрес

Изоставеният в Белгия Ориент Експрес

Ако си спомняте именно в Ориент Експрес се разиграва сюжетната линия на мега спектакъла Осмото чудо на Ансамбъл Българе, представен в средата на юни тази година. В една от неговите луксозни кабини Джеймс Баучер, изигран от Бен Крос, разкрива тайните на българските ритми на унгарския композитор Барток.

Бен Крос в ролята на Джеймс Баучер от спектакъла Осмото чудо на Ансамбъл Българе

Бен Крос в ролята на Джеймс Баучер от спектакъла Осмото чудо на Ансамбъл Българе

И не само. Много романи и филмови екранизации се случват именно в легендарния Ориент Експрес.

Ориент Експрес днес

Ориент Експрес днес

Всъщност има останали няколко от тези красавци по света. Един от тях, например, е променил предназначението си и е превърнат в в хотелски апартаменти във Венеция - Simplon Orient Express. Другият, този, който ще видите на снимките по-долу, се разпада в Белгия, недокоснат от последното си пътуване през декември 2009 година.
Ориент Експрес е само една от добрите находки на фотографа и урбанист Брайън. „Опитвам се да предам чувства и емоции на това, което е безвъзвратно минало. И ако гледайки тези кадри  хората започнат да си задават въпросите „какво, защо, кога „, тогава значи съм успял!“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)