Тъмни тонове край светлия Босфор

18 юни 2014

Истанбулският дизайнер Танджи Йозелган е сложил финалния щрих в интериора на тази разкошна резиденция на няколко нива, която е разположена в квартал край Босфора. Особено оригинален е начинът, по който той е вписал произведенията на съвременното изкуство в пространството – по някакъв своеобразен начин те напомнят за изложба в музей.

современный-интерьер-дома-в-роскошных-темных-тонах-от-студии-tanju-ozelgin-06

Неутралната цветова палитра, варираща от бяло, през бежово до различни нюанси на сивото и черното създава поразителен визуален ефект. Пространството изглежда изключително модерно, макар и малко по-мрачно. Въпреки това, интериорът вдъхва усещане за спокойствие и елегантност. Високи тавани, ефектен полилей, дълги завеси и изящни произведения на изкуството красят хола. А наред с това присъстват и традиционни местни сувенири, свързани с най-турското питие – кафето.

современный-интерьер-дома-в-роскошных-темных-тонах-от-студии-tanju-ozelgin-03

Полираните мраморни маси са най-отличителната част от мебелировката. Техните цветни повърхности са един от основните акценти в обзавеждането. А стълбище, което сякаш виси във въздуха, в допълнение с червената човешка фигура, която е „осъдена“ да бъде затворена в неговите решетки наистина не оставят никого равнодушен. Не можем да не отбележим и изключително оригиналното решение на банята в спалнята, която е органично вплетена в цялостното решение на помещението.

современный-интерьер-дома-в-роскошных-темных-тонах-от-студии-tanju-ozelgin-14

В този проект Йозелган е използвал груб камък, суров бетон, полиран мрамор, дърво и стъкло за интериора и части от екстериора. Резултатът от тези, на пръв поглед, взаимоизключващи се материали наистина впечатлява. Всичко очарова, но едновременно с това и провокира сетивата.

За да видите още интересни интериорни решения посетете страницата на inlife.bg във Facebook!

снимки: tanjuozelgin.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)