Тържествен концерт за края на учебната година на НУКК

01 юни 2015

Националния учебен комплекс по култура (НУКК), през следващата учебна година ще навърши 40 години от своето създаване. Няма родител, който да държи на доброто образование на детето си и да не се е замислял дали да не насочи отрочето си именно натам – „училището в Горна Баня”, „училището за вундеркинди”, „Италианския лицей” или просто „Лицея” – все имена, с които е наричан този уникален за страната ни учебен комплекс.

В основата на създаването му стоят идеите на италианската педагожка д-р Мария Монтесори, която развива педагогическа теория за обучение и възпитание чрез изкуството за развитие на индивидуалните възможности на децата и младежите; за уважение към личността на детето и развитие на таланта му; за освобождаване на неговата личност от всякакви притеснения.

Всяка година, ученето за децата от 3 до 18 години в комплекса започва с гордост и завършва с още по-голяма такава. И с тържествен концерт. В зала 1 на НДК.

Какво прави училището толкова привлекателно за малки и големи и на какво се дължи неговата слава, попитахме директора – г-жа Величка Велянова минути преди началото на големия ежегоден концерт на комплекса.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)